PK Dag 2: 20 medailles in eigen Lebbeke

Lebbeke
21
april 2024

De tweede dag van het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen vond plaats in eigen Lebbeke. Met 20 medailles voor onze atleten werd het een voltreffer van formaat.

Goud was er voor 400mH-loper Quinten Lockefeer. Zijn 55.45 leverde hem de seniorentitel op.
Jasper Van Den Bulcke zorgde met 50.04 voor een zilveren medaille op de 400m vlak voor senioren.

Luca Heyvaert lukte de dubbel op de 100m en 200m. In de 100m finale liet Luca 12.37 optekenen. Op de 200m was ze goed voor een tijd van 24.86. Goed voor twee gouden plakken. Kiana De Kinder vergezelde haar tweemaal op het podium. Kiana lukte met 12.56 zilver op de 100m en met 25.30 brons over de 200m.
Ook scholiere Bente Van Ingelgem lukte twee medailles. De scholiere liep in 12.86 naar het goud op de 100m en lukte met 26.12 brons over de 200m. Clubgenote Zina Looverie gaf haar tweemaal gezelschap op het podium. Zina was met 12.96 goed voor brons over de 100m en eindigde met 25.81 zelfs nog één plaats voor Bente om zo zilver te veroveren.

Bij de junioren kon Ella Heyvaert met 12.93 zilver veroveren op de 100m. Ook op de 200m was ze de op één na beste: 25.78.

Lize en Lore Vermeir schreven zich beiden in voor de 800m, waar ze ook beide op het podium eindigden. Lize lukte 2.24.94 en pakte zilver. Lore lukte met 2.26.09 brons.

Senior Arne Boeykens was goed voor zilver in de 1500m. Hij had 4.05.19 nodig voor zijn tweede stek.

In het polsstokspringen lukte Nils de Laender een sprong over 4m40. Dat leverde hem de zilveren medaille op. Ook Emile De Ridder viel in de medailles tijdens het polsstokspringen. Met een sprong over 3m50 deed hij het nog één plaats beter dan Nils. Emile pakte de provinciale titel bij de scholieren.
Juniore Kato Van Limberghen deed het bij de vrouwen ook uitstekend. Kato ging over 2m20 om de provinciale titel te veroveren. Scholiere Lore Claeys sprong over 2m40 n aar het brons. Beide dames wisten met hun prestatie het clubrecord te breken.

Nora Vereecken liet in het hoogspringen de tweede prestatie optekenen. 1m66 leverde de scholiere het zilver op en een evenaring van haar clubrecord.

Er verschenen nog een heleboel andere Lebbekenaren aan de start van dit provinciaal kampioenschap. Hun resultaten kan je terugvinden door bovenaan dit artikel op “resultaten” te klikken.

Foto’s mogen doorgestuurd worden naar webteam@lebb.be.