BK Masters: 3 Belgische titels, 1 zilveren en 1 bronzen medaille

Beveren
23
juni 2024

Op de Belgische kampioenschappen atletiek voor masters lukten drie van onze atleten een Belgische titel. Ook één zilveren en één bronzen medaille gingen mee naar Lebbeke.

Michael Morret liet zijn kogel 11m44 ver landen op een zilveren M50-plek. M65 Antoine Van Gucht kon in het kogelstoten de Belgische titel binnenhalen. Hij lukte een worp van 10m71.
Ook Cynthia Meert nam deel aan het kogelstoten. Met 8m33 eindigde de W35 op plaats vijf. In het speerwerpen lukte Cynthia 21m94. Met beide prestaties eindigde ze op plaats vijf. De derde discipline waar ze aan deelnam, het hoogspringen, was het wel prijs. Met een sprong over 1m33 lukte ze in een nieuw clubrecord de Belgische titel.

Marijke Vanbuggenhout viel tweemaal net naast het podium bij de W40. Ze eindigde vierde op de 400m in een nieuw clubrecord van 66.38 en behaalde diezelfde plaats op de 800m na 2.37.88. Nog bij de W40 slaagde Liesbeth Plas de 1500m in een tijd van 5.37.06 en werd daarmee vijfde op dit BK. Ook op de 800m eindigde Liesbeth vijfde, na 2.41.52.

Ouderdomsdeken (M70) Norbert Vermeir schreef zich in voor de 100m en 200m. Hij legde deze af in twee nieuwe clubrecords: 16.51 en 34.26. Daarmee eindigde hij de 100m op plaats vier en de 200m met brons.

Jozef Beque was bij de M65 goed voor een baanronde in 76.32. Hij lukte hiermee plaats vijf.
M35 Thomas Van Ingelgem liet niet enkel een nieuw clubrecord noteren, hij kroonde zich met 50.67 ook tot Belgisch kampioen op een zucht van het Belgisch record 400m dat sinds 2006 op 50.58 staat.