LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee medailles op het “Criterium des Jeunes”

Nijvel
29
september 2024

Het "officieus Belgisch kampioenschap jeugd" wordt de wedstrijd in Nijvel wel eens genoemd. Het "Criterium des Jeunes" staat hoog aangeschreven bij de jeugdatleten.

Minieme Fien De Coster eindigde met een knappe worp van 40m40 eerste in het speerwerpen. Een prestatie om “u” tegen te zeggen, want ze wierp liefst 10m verder dan de nummer twee.

Zilver was er voor onze pupillen 4x60m in 34.55. Vorige week toonden ze al hun sterkte, door tijdens de A-finale van de Beker van Vlaanderen de volle buit te pakken voor onze club.
Twee atleten van deze ploeg konden zich ook plaatsen voor de individuele finale 60m. Ferre Van Ransbeeck werd vijfde in 8.82 en Rien Vannieuwenborgh werd 7de in 8.98. Ferre eindigde ook knap vierde in het kogelstoten met een verste worp van 9m10.

Roxanne Campo verbeterde haar eigen clubrecord op de 150m horden tot 22.41.

We kregen ook een vijfde plaats van minieme Lise Aelbrecht in het hoogspringen met 1m48. Ze overschreed bijna alle hoogtes bij een derde poging, maar bij 1m51, lukte het nét niet. Die 1m51 had een nieuw clubrecord betekend.
Leeftijdsgenoot Bran Verbraekel eindigde eveneens vijfde in het polsstokspringen en verbeterde zijn eigen clubrecord met 15cm tot 2m60.

Omwille van de vele Lebbeekse prestaties, beperkten we ons tot de top-5 prestaties en clubrecords. Een heleboel andere atleten lieten ook schitterende resultaten noteren. Hun prestaties kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube