LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK estafette levert vier medailles op!

Oordegem
15
september 2024

In Oordegem haalden de Lebbeekse kwartetten liefst zes keer de top-5, waarvan vier keer het podium. Eén Belgische titel, één zilveren én twee bronzen medailles vielen onze atleten ten dele.

Thomas Van Ingelgem, Tibe Temmerman, Jasper Van den Bulcke en Meindert Caudron snelden samen naar een stevig nieuw clubrecord van 41.31 op de 4x100m. Het kwartet pakte er ook het brons mee. Datzelfde viertal snelde in de 4x200m naar een tweede clubrecord van 1.26.11 én een zilveren medaille.

Bij de dames vielen Lisa De Troyer, Luca Heyvaert, Emma Hiel en Kiana De Kinder met 48.78 nét naast het podium op plaats vier. Ook in de 4x200m, waar t.o.v. de 4x100m Luca Heyvaert werd gewisseld door Nora Vereecken, kwam het kwartet net tekort voor eremetaal. 1.43.61 leverde een vijfde stek op.

Scholieres Emma Hiel, Zina Looverie, Bente Van Ingelgem en Nora Vereecken snelden in een snelle 49.22 naar de Belgische titel 4x100m. Bovendien leverde die tijd hen een nieuw clubrecord op.
Ook bij de cadettes werd gescoord. Delfine De Smet, Lore Vermeir, Lien Maetens en Lize Vermeir pakten met 9.35.45 het brons. Ook zij deden dit door het clubrecord te verbeteren.

Er verschenen nog enkele sterke teams aan de start in Oordegem. Voor een overzicht van alle Lebbeekse prestaties klik je hier.

Meer estafette-actie op de memorial

Op de Memorial Van Damme konden onze scholieren 4x100m vrijdagavond al eens proefdraaien. Met 49.46 veroverden ze een tweede plaats in een mooi gevuld Koning Boudewijnstadion. Hun tijd betekende toen reeds een verbetering van het clubrecord.
De meisjes kregen als kers op de taart nog een foto met Olympisch kampioene én wereldrecordhoudster 400mH Sydney McLaughlin.

Eén dag later stonden de Belgische kampioenschappen 4x400m alle categorieën op het (voor)programma van de tweede dag van de Memorial. Onze heren vormden een sterk kwartet, dat hen in een clubrecord van 3:16.26. Het leverde hen een vijfde plaats op in de laatste en snelste reeks, met o.a. de afscheidnemende Kevin Borlée aan de start voor OEH. Voor onze club kwamen Thomas Van Ingelgem, Jasper Van den Bulcke, Quinten Lockefeer en Meindert Caudron in actie.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube